Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Slovensko

PS: Nedostatok podpisov je administratívny omyl, návrh podáme opäť

Na snímke podpredseda NR SR Michal Šimečka (Progresívne Slovensko. Foto: TASR Jaroslav Novák

Strana SaS deklarovala, že dodala maximálny počet podpisov prítomných poslancov.

Bratislava 5. februára (TASR) - Opozičné strany Progresívne Slovensko (PS) a SaS v utorok (6. 2.) opäť podajú návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze k odvolaniu ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej (nominantka SNS). S pôvodným návrhom neuspeli, predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) v pondelok oznámil, že schôdzu nezvolá pre nedostatok podpisov. Podľa PS išlo o administratívny omyl.

"Smutné je, že Pellegrini sa vytešuje z jedného strateného hárka a točí si o tom videá. Namiesto toho stačilo slušné upozornenie a omyl by bol odstránený, prípadne by sa Pellegrini mohol konečne vyjadriť, či schvaľuje nenávistné prejavy a diletanstvo ministerky Šimkovičovej, ktorú vo funkcii kryje," uviedlo PS v stanovisku.

Strana SaS deklarovala, že dodala maximálny počet podpisov prítomných poslancov. "Nič to nemení na fakte, že podanie na odvolávanie Šimkovičovej podáme opäť a vypočujeme volanie viac ako 180.000 občanov, ktorí sa podpísali pod petíciu na jej odvolanie," skonštatoval hovorca strany Ondrej Šprlák.

Predseda Národnej rady SR v pondelok informoval, že nezvolá mimoriadnu schôdzu na odvolanie ministerky kultúry. Pod návrhom, ktoré opozičné strany PS a SaS podali v piatok (2. 2.), je podľa neho len 28 podpisov, pričom potrebných je 30.