Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Primátori a starostovia prijali pozvanie do Akadémie TASR

Na snímke v prednom rade zľava primátor mesta Piešťany Peter Jančovič, starosta obce Bešeňová Martin Baran, generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala, primátorka mesta Sliač Ľubica Balgová, primátor mesta Spišské Podhradie Michal Kapusta, vedúca domácej redakcie TASR Viera Kulichová, v hornom rade zľava hovorca ZMOS Michal Kaliňák, zástupca starostky obce Demänovká Dolina Richard Bros, primátor mesta Dudince Dušan Strieborný a výkonný podpredseda ZMOS Milan Muška počas stretnutia v TASR 28. januára 2020 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Na prvom zo série seminárov sa v utorok v priestoroch TASR v Bratislave stretli primátori a starostovia, ktorí pracujú v sekcii ZMOS-u pre inovácie, regionálny rozvoj a cestovný ruch.

Bratislava 28. januára (TASR) – Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) rozširuje spoluprácu s Tlačovou agentúrou Slovenskej republiky (TASR) o ďalšie aktivity. Jednou z nich je aj Akadémia TASR, ktorej cieľom je ponúkať primátorom a starostom informácie o možnostiach využitia potenciálu médií v procese rozvoja miest a obcí na Slovensku.

Na prvom zo série seminárov sa v utorok v priestoroch TASR v Bratislave stretli primátori a starostovia, ktorí pracujú v sekcii ZMOS-u pre inovácie, regionálny rozvoj a cestovný ruch. Generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala v diskusii hovoril o možnostiach, ktoré verejnoprávna spravodajská agentúra ponúka obecným a mestským samosprávam.

„TASR má veľmi dobre pokryté regióny. Diskutovali sme o možnosti, ako túto spoluprácu ešte skvalitniť. Veľmi oceňujem záujem primátorov a starostov o možnosti prezentácie cestovného ruchu v regiónoch prostredníctvom agentúry, a to i v anglickom jazyku pre ambasády či investorov. Vítam i návrh, aby sme pripravili seminár pre ich mediálne tímy,“ povedal Puchala.

Na snímke generálny riaditeľ TASR Vladimír Puchala počas prezentácie agentúry na stretnutí starostov a primátorov ZMOS 28. januára 2020 v Bratislave.
Foto: TASR - Jakub Kotian


Účastníci odborného seminára sa oboznámili so spôsobom práce regionálnych redaktorov, pričom sa zamerali na efektívnejšie využívanie komunikácie súvisiace s propagáciou svojich aktivít. Zaujímali sa aj možnosti a trendy v oblasti využívania médií, analýz a spravodajských výstupov.

„Informácie sú v dnešnej dobe mimoriadne dôležité na správne rozhodovanie, serióznu komunikáciu, ale aj porovnávanie, inšpiráciu tiež na predchádzanie prípadným chybám. Preto touto spoluprácou chceme zvýšiť informovanosť a priblížiť ľuďom to, čím žijú naše mestá a obce,“ konštatoval ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS Michal Kaliňák.

Doplnil, že v priebehu tohto roka sa má uskutočniť minimálne šesť takýchto seminárov. V prípade záujmu zo strany samospráv pripraví ZMOS v spolupráci s TASR stretnutia podľa špeciálnych požiadaviek záujemcov.