Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Prezidentka: Martinskú nemocnicu trápi nedostatok zdravotných sestier

Na snímke uprostred prezidentka SR Zuzana Čaputová počas návštevy Univerzitnej nemocnice v Martine dňa 29. októbra 2019. Foto: TASR Erika Ďurčová

Napriek neľahkým finančným podmienkam je podľa prezidentky v nemocnici množstvo excelentných pracovísk.

Martin 29. októbra (TASR) – Univerzitnú nemocnicu Martin (UNM) trápi nedostatok zdravotných sestier aj finančných prostriedkov na zdravotníctvo. Po utorkovej návšteve nemocnice to uviedla prezidentka SR Zuzana Čaputová.



"Žiaľ, v porovnaní so západoeurópskymi krajinami je náš vklad z verejných financií do zdravotníctva v pomere na počet obyvateľov nižší než priemer. To sa odzrkadľuje v kvalite zdravotníckych zariadení alebo techniky," povedala.

Napriek neľahkým finančným podmienkam je podľa prezidentky v nemocnici množstvo excelentných pracovísk. "Majú prvenstvá v mnohých oblastiach a sú tu špičkoví lekári, ktorí odvádzajú skvelú prácu," zdôraznila Čaputová.

Hlavu štátu zaujala úzka spolupráca Jesseniovej lekárskej fakulty Univerzity Komenského v Martine s nemocnicou. "Lekárska fakulta je jedným z najzaujímavejších pracovísk tohto druhu. Sú vynikajúco technicky vybavení, je to prvá lekárska fakulta s vyučovacím jazykom anglickým aj pre zahraničných študentov," doplnila.