Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Premiér naďalej ostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti

Na snímke novinári počas tlačovej konferencie v areáli Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici 16. mája 2024. Foto: TASR - Ján Krošlák

Informoval Úrad vlády (ÚV) SR s tým, že ďalšie informácie o jeho stave poskytne verejnosti, keď to situácia umožní.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava/Banská Bystrica 17. mája (TASR) - Predseda vlády Robert Fico naďalej zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS) v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici. TASR o tom informoval Úrad vlády (ÚV) SR s tým, že ďalšie informácie o jeho stave poskytne verejnosti, keď to situácia umožní.



ÚV v tejto súvislosti opätovne žiada médiá, politikov aj verejnosť, aby pri uvádzaní stanovísk vychádzali z oficiálne komunikovaných informácií a overovali si fakty. "Aj po štvrtkovej (16. 5.) tlačovej konferencii členov vlády a bezpečnostných zložiek sa v mediálnom priestore objavili nesprávne a zavádzajúce informácie," upozornil s tým, že zavádzajúce či klamlivé stanoviská alebo špekulácie nepomáhajú k upokojeniu situácie a zbytočne prispievajú k napätiu a rozdeľovaniu spoločnosti.

Úrad zároveň žiada médiá, aby obmedzili diskusie na stránkach a sociálnych sieťach a upustili od relácií s konfrontačným či konfliktným obsahom týkajúcich sa atentátu na predsedu vlády.