Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Poslanec J. Rajtár čelí trestnému oznámeniu

Na archívnej snímke poslanec Národnej rady SR Jozef Rajtár. Foto: TASR - Martin Baumann

Kukuli tvrdí, že Rajtár neprávom označil jeho a jeho rodinu za albánskych mafiánov. Podľa poslanca však ide o nezmysel.

Bratislava 5. decembra (TASR) – Nezaradený poslanec a volebný líder mimoparlamentnej Demokratickej strany Jozef Rajtár čelí trestnému oznámeniu. Tú na neho podal Albánec Husniriza Kukuli. Od poslanca Národnej rady (NR) SR žiada verejné ospravedlnenie a 50.000 eur. Rajtár zvažuje, že požiada políciu o zabezpečenie ochrany svojej rodiny.

Kukuli tvrdí, že Rajtár neprávom označil jeho a jeho rodinu za albánskych mafiánov. Podľa poslanca však ide "o nezmysel". Tvrdí, že len citoval z článku, v ktorom sa uvádza, že Rami Kukuli boli spolu s Erenom Kukulim medzi podnikateľmi, ktorých Národná kriminálna agentúra (NAKA) označila ako členov Aličaušiho organizovanej skupiny, podozrivej z karuselového podvodu.

"A ďalej, že Kukuliovci sú vplyvná albánska rodina, ktorá sa usadila v Leviciach. Odtiaľ pochádza aj terajší šéf finančnej polície NAKA Bernard Slobodník. Krátko predtým, ako sa agentúra v roku 2016 zamerala na podnikanie Albáncov, sa na internete objavil anonymný spis, ktorý opisoval jeho prepojenie na Kukuliovcov," komentoval.

Poukázal tiež na to, že nemecká tajná služba monitorovala možné protiprávne aktivity albánskeho klanu Osmani, ktorý mal podľa medializovaných informácií nadviazať na Slovensku veľmi silný vzťah s rodinou Kukuli. "Pýtam sa, ako postupuje polícia pod vedením prezidenta Policajného zboru Milana Lučanského a ministerky vnútra Denisy Sakovej (Smer-SD). Takmer dva roky po zverejnení závažných podozrení a skutočností o balkánskych klanoch sa nič nepohlo," uzavrel poslanec.