Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

SPOZNÁVATE HO? Muž z Martina svoju obeť najprv opil, potom okradol

Ilustračné foto. Foto: TASR

Odcudzil peniaze, notebook, počítačovú myš, dva mobilné telefóny, tablet a platobnú kartu aj s PIN kódom.

Banská Bystrica 18. júla (TASR) – Polícia v Banskej Bystrici pátra po 61-ročnom Jozefovi Dotkovi z Martina, ktorý je podozrivý z prečinu krádeže a zločinu neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, elektronických peňazí alebo inej platobnej karty. Podľa slov hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Márie Faltániovej dotyčného hľadá aj polícia v Martine, keďže je obvinený aj z inej krádeže.

„Menovaný v sobotu 30. júna v čase medzi 15.00 až 16.17 h v byte na ulici Podháj v Banskej Bystrici okradol majiteľa. Najskôr sa stretli v meste, kde spolu popíjali, potom ho vpustil do bytu na účel pitia vína,“ priblížila hovorkyňa, podľa ktorej tam podozrivý dal poškodenému do nápoja návykovú látku a keď zaspal, ukradol mu peniaze, notebook, počítačovú myš, dva mobilné telefóny, tablet a platobnú kartu aj s PIN kódom.



„Kartu neoprávnene počas dvoch dní použil. Spolu vykonal 13 neoprávnených výberov finančnej hotovosti z bankomatov vo Zvolene a v Martine,“ dodala Faltániová s tým, že poškodenému mužovi krádežou spôsobil škodu takmer 5700 eur.

Polícia prosí občanov, ktorí hľadaného muža videli alebo o ňom majú akékoľvek informácie, aby ich oznámili na telefónnom čísle 158.