Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Po zrážkach s vlakom zahynuli v uplynulé dni traja ľudia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP Photo

Vo štvrtok 5. decembra počas jazdy vlaku v úseku Liptovský Hrádok – Liptovský Mikuláš, došlo na priecestí k zrážke vlaku s vozidlom.

Bratislava 9. decembra (TASR) - Po zrážkach s vlakom zahynuli v uplynulých dňoch na železničných tratiach traja ľudia. TASR o tom informovali hovorca Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Michal Lukáč, ktoré zároveň evidujú za minulý týždeň dve zrážky vlaku s autom.

V pondelok 2. decembra pri odchádzaní vlaku zo Železničnej stanice (ŽST) Leopoldov naskakoval za jazdy do vlaku cestujúci, ktorému sa už nedali otvoriť dvere a po niekoľkých metroch spadol pod súpravu vlaku, ktorá ho usmrtila. "V ten istý deň, počas jazdy vlaku v úseku Kostoľany nad Hornádom – Košice, došlo k zrazeniu a usmrteniu osoby, ktorá sa neoprávnene nachádzala v priechodnom priereze koľaje," uviedol Lukáč. V pondelok 9. decembra rušňovodič vlaku ohlásil mŕtvolu muža medzi 1. a 2. staničnou koľajou na ŽST Žilina. Osoba bola zrazená neznámym vlakom.

Vo štvrtok 5. decembra počas jazdy vlaku v úseku Liptovský Hrádok – Liptovský Mikuláš, došlo na priecestí k zrážke vlaku s vozidlom. "Pri nehode došlo k ľahkému zraneniu vodiča motorového vozidla," spresnil Lukáč. V sobotu 7. decembra došlo na priecestí v úseku Dolný Štál – Dunajská Streda k zrážke vlaku s autom. Nehoda sa zaobišla bez zranení osôb, poškodený bol len rušeň vlaku.

ŽSR evidujú za uplynulý týždeň aj dva pokusy o samovraždu. V pondelok 2. decembra bol v úseku Vydrník – Poprad-Tatry – Svit nahlásený možný pokus o samovraždu. V ŽST Nitra v utorok 3. decembra stála v koľaji osoba s rozpaženými rukami. Vlak zastavil výpravca návesťou 50 "Stoj, zastavte všetkými prostriedkami". Osoba bola zaistená privolanou policajnou hliadkou.