Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Slovensko

Minister zdravotníctva Palkovič upozorňuje na nekalé prepoisťovanie

Na snímke minister zdravotníctva SR Michal Palkovič počas tlačovej konferencie Ministerstva zdravotníctva SR a Všeobecnej zdravotnej poisťovne na Tému infolinka - Lekár na telefóne 4. augusta 2023 v Bratislave. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Minister uistil, že všetky kroky, ktoré rezort naďalej rieši s VšZP, smerujú k väčšej stabilite a k zlepšeniu dostupnosti zdravotnej starostlivosti.

Bratislava 4. augusta (TASR) - Minister zdravotníctva Michal Palkovič upozorňuje na nekalé prepoisťovacie praktiky. Podotkol, že síce sa týkajú všetkých troch zdravotných poisťovní, v súčasnosti sú najviac ohrození poistenci štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP).

"To súvisí so zmenami, ktoré sú veľmi skreslene, až by som povedal dezinformačne používané niektorými jedincami na využitie tejto situácie. Je to napríklad informácia, že VšZP nemá uzavreté zmluvy s lekármi alebo niektorými zdravotníckymi zariadeniami, že je pred krachom, lebo nemá vedenie alebo podobne," uviedol.



Minister uistil, že všetky kroky, ktoré rezort naďalej rieši s VšZP, smerujú k väčšej stabilite a k zlepšeniu dostupnosti zdravotnej starostlivosti. Deklaruje tiež, že VšZP si plní aj bude plniť všetky pohľadávky voči lekárom.

Pripomenul, že jediné správne spôsoby prepoistenia sú osobne na pobočke, telefonicky alebo elektronicky prostredníctvom webu zdravotných poisťovní. "Určite by som upozornil na nie legálny spôsob prepoistenia prostredníctvom iných webových portálov," poznamenal.