Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

P. Pellegrini uhradí náklady speváckemu zboru Cantica Nova v Tokiu

Na archívnej snímke Peter Pellegrini. Foto: TASR Martin Baumann

Spevokol uviazol v pondelok (9. 9.) na tokijskom letisku po tom, ako pre tajfún a následnú dopravnú zápchu nestihol svoj let.

Bratislava 11. septembra (TASR) - Náklady speváckeho zboru Cantica Nova uhradí predseda vlády SR Peter Pellegrini (Smer-SD). Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR. Spevokol uviazol v pondelok (9. 9.) na tokijskom letisku po tom, ako pre tajfún a následnú dopravnú zápchu nestihol svoj let.

Keďže náklady na ubytovanie dosiahli výšku 18.000 eur, Pellegrini sa rozhodol, že suma bude uhradená z jeho rezervy. Zastupiteľský orgán SR v Tokiu zabezpečil Slovákom stravu aj ubytovanie, aby nemuseli prespávať v letiskovej hale.

"O spevácky zbor Cantica Nova je už postarané najlepšie, ako to v danej chvíli bolo možné. Vzhľadom na to, že ide o 37 mladých ľudí vo veku 15 až 18 rokov a ďalších šesť členov sprievodu, je dôležité dostať ich čo najskôr domov na Slovensko," uviedol tlačový odbor.

Zbor by mal na Slovensko priletieť vo štvrtok (12. 9.). Zastupiteľský úrad SR vo Viedni vyrokoval so spoločnosťou Austrian Airlines poskytnutie náhradnej prepravy.