Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

OĽaNO nepôjde do vlády, ktorá by schválila registrované partnerstvá

Igor Matovič, archívna snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Matovič tiež opätovne vylúčil spoluprácu so stranami Smer-SD, SNS a ĽSNS. Berie na vedomie, že s ním PS/Spolu a KDH nechcú spolupracovať, považuje však za férové, aby vedeli, aké sú ich podmienky.

Bratislava 15. septembra (TASR) - Hnutie OĽaNO nepôjde do vlády, ktorá by mala v pláne prijať registrované partnerstvá, adopcie detí pármi rovnakého pohlavia, uvoľniť drogovú politiku, zrušiť sociálne istoty, alebo zmeniť postoj Slovenska k nelegálnej migrácii. Na nedeľnej tlačovej konferencii pred bytovým komplexom Bonaparte v Bratislave to vyhlásil líder hnutia Igor Matovič.

Matovič kritizoval, že mimoparlamentné PS/Spolu a KDH v rámci rokovaní o spolupráci diskutovali o podmienkach schválenia registrovaných partnerstiev. Podľa OĽaNO to však v súčasnosti nie je podstatné, napriek tomu, že aj v hnutí sú ľudia, ktorí by s takýmto opatrením súhlasili. Vylúčením kontroverzných tém podľa Matoviča opozícia zoberie Smeru-SD tromfy, ktorými by voličov strašil.

"Skúsme sa sústrediť na podstatu a finálny boj s mafiou, ktorá nám vládne," vyzval Matovič. Kontroverzné témy podľa Matoviča "strašia" voličov, ktorí aj počas prezidentských volieb nešli voliť, pretože sa báli príliš liberálneho prístupu vtedajšej prezidentskej kandidátky Zuzany Čaputovej. V parlamentných voľbách si to však podľa Matoviča opozícia nemôže dovoliť.

Matovič tiež opätovne vylúčil spoluprácu so stranami Smer-SD, SNS a ĽSNS. Berie na vedomie, že s ním PS/Spolu a KDH nechcú spolupracovať, považuje však za férové, aby vedeli, aké sú ich podmienky. Cieľom podmienok je podľa OĽaNO, aby demokratická opozícia vyhrala voľby. V najbližších týždňoch plánuje hnutie predstaviť ďalšie kroky, ktoré by mali k tomuto cieľu viesť.