Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Odoberajte podcast Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 22. november (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Vývoj verejných financií
(Bratislava)

Ekonómovia dnes budú diskutovať o vývoji slovenskej ekonomiky a zostavovaní rozpočtu. Odbornú konferenciu organizuje Národná banka Slovenska spolu s Inštitútom finančnej politiky a Radou pre rozpočtovú zodpovednosť. Hlavnou témou bude ako posunúť Slovensko do prvej ligy vo verejných financiách. Slovensku sa totiž nepodarilo zatiaľ dosiahnuť vyrovnané hospodárenie.



Stav školstva
(Košice)

V Košiciach sa dnes uskutoční odborná konferencia zameraná na stav školstva. Organizuje ju Iniciatíva to dá rozum, ktorá uskutočnila medzi žiakmi a študentmi rozsiahly prieskum. Ukázal napríklad, že iba polovica vyskoškolákov študujúcich v zahraničí sa plánuje po skončení štúdia vrátiť späť na Slovensko. Vyše pätina z nich si zase myslí, že v nich štúdium rozvíja motiváciu a chuť sa ďalej učiť.

Pomoc obetiam trestných činov
(Trnava)

Ministerstvo vnútra spúšťa deň otvorených dverí v informačných kanceláriách pre obete trestných činov. Tie fungujú od vlaňajška v každom krajskom meste na Slovensku. Ako prvá otvorila svoje dvere informačná kancelária v Bratislave, dnes je deň otvorených dverí v Trnave. Cieľom je zlepšenie prístupu obetí trestných činov k službám. Prizvaní budú tiež odborníci vo viacerých oblastiach, napríklad na právo, psychológiu či sociológiu.

Štrajk zamestnancov
(Detva)

Zamestnanci strojárenskej spoločnosti PPS Group v Detve budú pravdepodobne štrajkovať. O vyhlásení štrajkovej pohotovosti bude dnes informovať na tlačovej konferencii Odborový zväz KOVO. Dozvieme sa, prečo sa zamestnanci rozhodli pre tento krok aj to aké požiadavky majú voči zamestnávateľovi.

Žreb play off Euro 2020
(Nyon)

Vo Švajčiarsku sa dnes uskutoční žreb play off kvalifikácie na Euro 2020. Slovensko sa tak dozvie poradie svojich súperov. Slovenská futbalová reprezentácia musí zabojovať o postup na EURO 2020 v play off Ligy národov. V domácom prostredí privíta 26. marca Írsko. Druhú semifinálovú dvojicu v rámci B-divízie vytvorili Bosna a Hercegovina a Severné Írsko.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher