Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

NOVEMBER89: Osobnosti chcú motivovať a inšpirovať študentov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Podujatie sa uskutoční na 68 stredných školách v 38 mestách po celom Slovensku.

Bratislava 7. novembra (TASR) – Na stredné školy sa vráti vyrozprávať svoje životné príbehy a motivovať študentov na rozvoj potenciálu 80 osobností z obchodu a spoločenského života. Cieľom druhého ročníka projektu s názvom This is 21, ktorého hlavným motívom je heslo #vďakanovembru, odkazujúce na okrúhle výročie Nežnej revolúcie, je inšpirovať mladých ľudí, aby na sebe pracovali a zabezpečili si tak lepšiu budúcnosť. TASR o tom informovala manažérka Nadácie Pontis Zuzana Schaleková.

"Vo väčšine slovenských škôl sa stále uskutočňuje výučba, ktorá sa zameriava na memorovanie a pasívne prijímanie vedomostí. Mladí ľudia však potrebujú mať podnety, ktoré ich aktivizujú, potrebujú pripomenúť, že budúcnosť majú vo svojich rukách a o to, ako bude vyzerať, sa môžu pričiniť už dnes. Stačí, ak odhalia svoj potenciál a zamerajú sa na jeho napĺňanie," povedala výkonná riaditeľka Nadácie Pontis Martina Kolesárová.

Podujatie sa uskutoční na 68 stredných školách v 38 mestách po celom Slovensku. Do školy sa vrátia napríklad šéf Google Slovensko Rasťo Kulich, spoluzakladateľka Curaprox Slovensko Lucia Pašková, riaditeľ a zakladateľ festivalu Pohoda Michal Kaščák, spoluzakladateľ Sli.do Peter Komorník, hlavná inžinierka Aeromobilu Katka Kamendyová, ale aj autor a prekladateľ Michal Hvorecký, aktivistka Za slušné Slovensko Táňa Sedláková či producentka a študentská líderka novembra ’89 Zuzana Mistríková.

"Sme presvedčení o tom, že práve osobný príklad hodnotovo založených ľudí je to, čo ich môže zásadne motivovať a inšpirovať," dodala Kolesárová.

Vo svojej prednáške sa osobnosti zamerajú na konkrétne zručnosti, ktoré im pomohli na ceste za úspechom. Svoj príbeh prepoja aj s udalosťami 17. novembra 1989. "Nesmieme zabúdať, čo stálo na počiatku slobodného Slovenska, a nesmieme dopustiť, aby na to zabudli ďalšie generácie. Preto chceme s mladými ľuďmi túto tému otvárať aj 30 rokov po Nežnej revolúcii," vysvetlila Kolesárová.

Heslo #vďakanovembru zdôrazňuje, že bez Nežnej revolúcie by študenti nemali dnešné možnosti. Aj preto paletu hostí, ktorí sa vrátia do škôl, dopĺňajú i osobnosti novembra ’89.