Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

V procese VO na dátové a hlasové služby spúšťa MK trhové konzultácie

Ilustračná snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Plánovaným verejným obstarávaním na poskytovanie služieb dátovej konektivity a hlasových služieb MK SR reaguje na nevýhodnú zmluvu z roku 2007.

Bratislava 2. októbra (TASR) – V súvislosti s prípravou verejného obstarávania (VO) na dodávku dátových a hlasových služieb pre Ministerstvo kultúry (MK) SR vypísal rezort prípravné trhové konzultácie. „Cieľom je ešte pred vyhlásením výberového konania u relevantných subjektov overiť objektívnosť, reálnosť a primeranosť požiadaviek plánovaného verejného obstarávania na dátové a hlasové služby pre úrad ministerstva a jeho 31 organizácií,“ spresnila vedúca oddelenia komunikácie a protokolu MK Tatiana Majerská.

Plánovaným verejným obstarávaním na poskytovanie služieb dátovej konektivity a hlasových služieb MK SR reaguje na nevýhodnú zmluvu z roku 2007. „K zmluve rokmi pribúdali dodatky a bola predlžovaná. Dodatky k zmluve vyčítal ministerstvu po nedávnej kontrole aj Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO),“ pripomenula Majerská.

Rezort po zverejnení výhrad ÚVO oznámil, že zmení podmienky využívania telekomunikačných služieb tak, aby zmluva korešpondovala so súčasným stavom na trhu. Deklaroval, že budúceho dodávateľa bude hľadať prostredníctvom medzinárodného tendra, avizoval i využitie predbežnej trhovej konzultácie, a to z dôvodu veľkosti siete a množstva objektov, v ktorých sídli MK. „Inštitúcie v zriaďovateľskej pôsobnosti MK SR sú nehnuteľné kultúrne pamiatky a inštalácia predmetu zmluvy v týchto budovách si vyžaduje osobitný prístup,“ pripomenulo ministerstvo.