Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Matovič: Odchod Glváča je veľký dôvod na oslavu, zápas sa však nekončí

Na archívnej snímke Igor Matovič. Foto: TASR - Jakub Kotian

Glváča považuje za jedného z kľúčových mužov v Smere-SD.

Bratislava 7. novembra (TASR) – Rezignácia Martina Glváča (Smer-SD) na funkciu podpredsedu Národnej rady SR je veľkým dôvodom na oslavu a dôležité víťazstvo pre opozíciu. V reakcii na štvrtkové Glváčovo rozhodnutie to povedal líder OĽaNO Igor Matovič.

Glváča považuje za jedného z kľúčových mužov v Smere-SD. "Ak sa podarilo získať takýto skalp, je to veľmi dôležité víťazstvo pre opozíciu a verejnosť, ktorí vytvorili tlak na jeho odchod," povedal Matovič pred médiami. Zároveň upozornil, že odstúpením Glváča sa nič nekončí. "Je to len špička ľadovca, očistný zápas v slovenskej politike musí pokračovať ďalej a je potrebné zavŕšiť ho 29. februára budúceho roka vo voľbách," uviedol.

Glváč vo štvrtok oznámil, že končí vo funkcii podpredsedu parlamentu. Tvrdí, že tak urobil preto, lebo mu záleží na tom, aby strana Smer-SD v budúcoročných voľbách zvíťazila. K odchodu taktiež vyzval i ďalších politikov, ktorí mali kontakt s Marianom K., na odstúpenie vyzval priamo i predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára. Argumentoval stretnutím Bugára s Marianom K. po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. "Tieto útoky považujem za zbytočné. Ja som sa s Marianom K. nestretával, ja som si s ním nepísal," tlmočila stanovisko lídra Mosta-Híd hovorkyňa strany Klára Magdeme.

Glváč avizoval i návrh na odvolanie Borisa Kollára z funkcie predsedu Výboru NR SR pre verejnú správu a regionálny rozvoj. Kollára označil za muža, ktorý s Marianom K. robil biznis na Donovaloch a tiež za človeka, ktorý mu sprostredkoval kontakt s Marianom K. Líder Sme rodina to považuje za „absolútny blud“. Je pripravený aj čeliť návrhu na odvolanie. "Postavím sa k tomu čelom. Ja nemám čo skrývať. Ja som nebol v politike, keď som bil bandu s Marianom K. Ja som si s ním 2000 SMS nepísal,“ reagoval na štvrtkovom brífingu.