Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Fulbrightov program poskytol za 25 rokov viac ako 700 štipendií

Ilustračné foto. Foto: TASR

Cieľom komisie pre vzdelávacie výmeny je podpora vzájomného porozumenia medzi občanmi oboch krajín prostredníctvom vzdelávacích, vedeckých a kultúrnych výmen.

Bratislava 23. septembra (TASR) - Fulbrightov program na Slovensku za 25 rokov svojej existencie poskytol viac ako 700 štipendií univerzitným profesorom, umelcom, lekárom, výskumníkom, novinárom, právnikom či zástupcom neziskových organizácií zo Slovenska a USA. TASR o tom informovali z Komisie J. W. Fulbrighta.

Cieľom komisie pre vzdelávacie výmeny je podpora vzájomného porozumenia medzi občanmi oboch krajín prostredníctvom vzdelávacích, vedeckých a kultúrnych výmen. Podľa komisie absolventi zo Slovenska absolvovali štipendijný pobyt na akademických inštitúciách alebo v špecializovaných odborných inštitúciách.

Recipročne do SR prichádzajú americkí odborníci, akademici a lektori a pôsobia na vysokých a stredných školách, vo výskumných laboratóriách a na odborných pracoviskách, zapájajú sa do projektov v oblasti bioinžinierstva, verejného zdravia, astronomického výskumu, špeciálnej pedagogiky či molekulárneho magnetizmu. Fulbrightov program pomáha aj skvalitňovať výučbu anglického jazyka na slovenských stredných školách.

"V školskom roku 2019/20 vycestuje 14 študentov, vedcov, univerzitných pedagógov a zástupcov neziskových organizácií do USA. Zo Spojených štátov amerických pricestuje 15 študentov, univerzitných pedagógov a lektorov," uzavreli z Komisie J. W. Fulbrighta.