Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

A. Kalavská by sa na mieste M. Jankovskej na súd nevrátila

Andrea Kalavská, archívna snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Monika Jankovská avizovala, že chce ďalej pôsobiť ako sudkyňa.

Bratislava 4. septembra (TASR) – Ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská (nominantka Smeru-SD) by sa na mieste Moniky Jankovskej (Smer-SD) na súd nevrátila. Uviedla to v stredu pred rokovaním vlády.

"Toto je jej rozhodnutie," poznamenala šéfka rezortu zdravotníctva. Zároveň si myslí, že každá osoba je iná. "Ja som Andrea Kalavská, mám iný príbeh, som teraz ministerka zdravotníctva. Pani Jankovská je štátna tajomníčka, má iný príbeh," povedala.

Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter (Smer-SD) po rokovaní vlády povedal, že je v súlade so zákonom, aby sa Jankovská na súd vrátila.

Jankovská v utorok (3. 9.) oznámila, že končí vo funkcii štátnej tajomníčky na ministerstve spravodlivosti pre tlak, ktorý sa dotýka jej rodiny. Avizovala, že chce ďalej pôsobiť ako sudkyňa. Národná kriminálna agentúra vykonala v auguste u Jankovskej zaisťovacie úkony, odovzdala mobilný telefón. Podľa medializovaných informácií mala totiž Jankovská údajne intenzívne komunikovať s Marianom K. Jankovská akékoľvek kontakty s ním v utorok opätovne odmietla. Marian K. je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, pri ktorej zavraždili aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Obžalovaný je tiež v prípade kauzy zmeniek TV Markíza.