Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

A. Danko požiada o preverenie zániku mandátu troch poslancov

Na archívnej snímke Andrej Danko. Foto: TASR - Jakub Kotian

Ide o mandáty Moniky Jankovskej, Viktora Stromčeka a Petra Kažimíra.

Bratislava 10. septembra (TASR) - Predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) požiada Mandátny a imunitný výbor Národnej rady (NR) SR o posúdenie toho, či trom poslancom zanikol mandát v súlade s ústavou a legislatívou. Ide o mandáty Moniky Jankovskej, Viktora Stromčeka a Petra Kažimíra. TASR o tom informoval hovorca predsedu parlamentu Tomáš Kostelník.

Plénum v utorok neschválilo návrh poslankyne Anny Zemanovej (SaS), ktorá žiadala Mandátový a imunitný výbor NR SR, aby prerokoval vzdanie sa mandátu bývalej poslankyne Jankovskej a podal o tom plénu informáciu, aby NR SR mohla vziať na vedomie vzdanie sa mandátu poslanca. Opozícia poukazovala na to, že taký mal byť postup v zmysle rokovacieho poriadku parlamentu.

Po tom, ako sa šéf parlamentu stretol s predsedom Mandátového a imunitného výboru NR SR Jurajom Blanárom (Smer-SD), Danko avizoval, že požiada o posúdenie zániku mandátov. "Tu je potrebné podotknúť, že situácia sa okrem pani Jankovskej týka aj zániku mandátov poslancov Stromčeka a Kažimíra," doplnil Kostelník.