Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

ZRÁŽKA VLAKU S DODÁVKOU: Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Prezídium HaZZ

Vodič dodávky je zranený a nachádza sa v opatere hasičov, ktorí mu poskytli prvú pomoc.

Liptovský Mikuláš 5. decembra (TASR) – Na železničnom priecestí v Liptovskom Mikuláši, v časti Okoličné, došlo vo štvrtok k stretu vlaku s dodávkou. Na mieste sú všetky záchranné zložky. Informáciu pre TASR potvrdil žilinský krajský riaditeľ Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Jaroslav Kapusniak.

"Vodič dodávky nebol vo vozidle zakliesnený, vystúpil sám. Je zranený a nachádza sa v opatere hasičov, ktorí mu poskytli prvú pomoc," uviedla Miroslava Ondrichová zo žilinského krajského riaditeľstva HaZZ.

Podľa hovorkyne skupiny Falck Kataríny Načiniakovej zasahovala vo štvrtok pred obedom na mieste nehody aj posádka rýchlej zdravotnej pomoci z Liptovského Hrádku. "Vodič dodávky utrpel následkom nehody stredne ťažké poranenia, mal suspektnú zlomeninu ľavej hornej končatiny a odreniny v oblasti hlavy. Záchranári ho po ošetrení previezli do nemocnice v Liptovskom Mikuláši," objasnila.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na sociálnej sieti po nehode informuje, že v úseku Liptovský Hrádok - Liptovský Mikuláš budú z dôvodu nehodovej udalosti vlaky meškať asi 40 minút.