Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Žilina vyčlenila na zimnú údržbu sumu 720.000 eur

ilustračná snímka Foto: A.R.K. technické služby s.r.o.

Konkrétny dátum začiatku zimnej údržby sa určí s prihliadnutím na poveternostné podmienky.

Žilina 26. októbra (TASR) – Mesto Žilina vyčlenilo na zimnú údržbu od 1. novembra 2019 do 31. marca 2020 sumu približne 720.000 eur. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Miškovčíka sa môžu náklady navyšovať v prípade nepredvídateľných okolností v súvislosti s poveternostnými podmienkami a dĺžkou zimnej údržby.

Podotkol, že konkrétny dátum začiatku zimnej údržby sa určí s prihliadnutím na poveternostné podmienky. "Počas zimnej sezóny bude v pohotovosti šesť veľkých a päť malých sypačov s radlicami, štyri traktory, dva UNC nakladače a v prípade potreby aj ďalšie mechanizmy. Jej realizáciu zabezpečí spoločnosť Žilinské komunikácie, a.s.," uviedol hovorca mesta Žilina.

Doplnil, že okrem 255 kilometrov miestnych ciest, má mesto od roku 2018 povinnosť zaistiť rovnako údržbu 220 kilometrov chodníkov. "Od minulého roka sa samosprávy starajú nielen o cesty, ale aj chodníky, čo bolo s príchodom minuloročnej zimy náročnejšie. Tento rok sme však pripravení. Posilnili sme počet pracovníkov vykonávajúcich zimnú údržbu a vzhľadom na územie a rozsah prác sme urobili jej celkovú optimalizáciu," dodal primátor Žiliny Peter Fiabáne.