Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Žiar nad Hronom vyčlení pre Prešov finančnú pomoc

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Približnú výšku finančnej pomoci zatiaľ primátor nechcel konkretizovať. Je však presvedčený, že pomoc bude potrebná počas celého roka a každá suma, ktorú mestskí poslanci schvália, pomôže.

Žiar nad Hronom 9. decembra (TASR) - Žiar nad Hronom poskytne finančnú pomoc mestu Prešov. Žiarsky primátor Peter Antal na pondelkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) informoval, že do budúceho zasadnutia MsZ pripravia materiál, ktorým mesto vyčlení finančnú pomoc.

Približnú výšku finančnej pomoci zatiaľ primátor nechcel konkretizovať. Je však presvedčený, že pomoc bude potrebná počas celého roka a každá suma, ktorú mestskí poslanci schvália, pomôže. Pomoc bude smerovaná mestu Prešov, na aký účel prostriedky použije, bude na rozhodnutí prešovskej samosprávy.

Dodal, že v uplynulých dňoch pozorne sledoval, ako by mesto Žiar nad Hronom mohlo postihnutým pomôcť. Keďže prešovská samospráva avizovala, že materiálna pomoc je vďaka mnohým darcom dostatočná, rozhodol sa, že Žiar nad Hronom pomôže finančne.

V 12-podlažnej bytovke na prešovskej Mukačevskej ulici v piatok (6. 12.) vybuchol plyn. Nešťastie si vyžiadalo viacero ľudských životov a desiatky zranených. Obete tragédie si žiarski poslanci uctili na začiatku zasadnutia minútou ticha.