Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Zamestnancom Univerzity P.J.Šafárika uľahčia presun elektrokolobežky

UPJŠ, ilustračná fotografia Foto: TASR/František Iván

Elektrické kolobežky označené logom univerzity a jej 60. výročia budú pre zamestnancov k dispozícii na Šrobárovej ulici.

Košice 19. júla (TASR) – Elektrické kolobežky môžu najnovšie využívať zamestnanci Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) v Košiciach na presun medzi jednotlivými univerzitnými areálmi. K dispozícii majú na to od štvrtka (18. 7.) desať elektrokolobežiek, ktoré univerzita zakúpila.

Takýmto dopravným prostriedkom sa tak zamestnanci môžu prepraviť napríklad z Rektorátu UPJŠ na Šrobárovej ulici na ďalšie univerzitné či fakultné pracoviská - na Triede SNP, Jesennej, Mánesovej, Kováčskej, Popradskej ulici či v Parku Angelinum.

"Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach chce byť lídrom nielen v oblasti vzdelávania, vedy a výskumu, ale aj v starostlivosti o životné prostredie. Okrem stavebných projektov na znižovanie energetickej náročnosti budov je našou prioritou prispieť aj k znižovaniu emisií produkovaných autami. Preto začíname skúšobnou prevádzkou e-kolobežiek pre zamestnancov na presuny medzi areálmi," uviedol kvestor UPJŠ Michal Tkáč.

Elektrické kolobežky označené logom univerzity a jej 60. výročia budú pre zamestnancov k dispozícii na Šrobárovej ulici. V ďalších mesiacoch by k desiatim e-kolobežkám, ktoré zakúpila, mali pribudnúť ďalšie. V prípade pozitívnych ohlasov ich neskôr budú môcť využívať aj študenti.

"Univerzita sa hlási k trendom Ministerstva hospodárstva SR v súvislosti s podporou elektromobility. V súčasnosti v spolupráci s košickou samosprávou a ďalšími spoločnosťami realizujeme analýzu vhodnosti umiestnenia nabíjacích staníc e-bicyklov, e-kolobežiek, e-skútrov a e-automobilov v univerzitných areáloch," dodal rektor UPJŠ Pavol Sovák.