Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Záchranári vo Vysokých Tatrách pomáhali niekľkým zraneným turistom

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/Vladimír Benko

Vo Veľkej Fatre v Gaderskej doline spadla z kolobežky 19–ročná Slovenka, ktorá bola po páde v krátkodobom bezvedomí.

Vysoké Tatry 15. júna (TASR) – V oblasti Vysokých Tatier, Slovenského raja a Veľkej Fatry prijala v sobotu Horská záchranná služba (HZS) celkovo sedem žiadostí o pomoc. Išlo o úrazy hlavy, poranenie nôh i zablúdenie turistov v teréne. Zraneným turistom pomáhali horskí a leteckí záchranári aj posádka rýchlej lekárskej pomoci. Informuje o tom HZS na svojej webstránke.

V prvý deň letnej turistickej sezóny vo Vysokých Tatrách zasahovali záchranári trikrát. Na chodníku v smere od Téryho chaty do Priečneho sedla po pošmyknutí na snehovom poli a páde utrpel úraz hlavy český turista. Pod Vodopádom Skok si poranila nohu v oblasti členka maďarská turistka a v centrálnom žľabe Vysokej mal po páde úraz nohy 45-ročný vysokohorský turista zo Slovenska.

Vo Veľkej Fatre v Gaderskej doline spadla z kolobežky 19–ročná Slovenka, ktorá bola po páde v krátkodobom bezvedomí.

V Slovenskom raji si po páde v rokline Suchá Belá poranil hlavu 60-ročný Slovák. Na turistickom chodníku z Kláštoriska smerom k ústiu Bieleho potoka si poranila časť tváre 60–ročná maďarská turistka. V Slovenskom raji potrebovali pomoc slovenskí turisti, ktorí v terénne zablúdili. Po telefonickej navigácii sa im podarilo nájsť turisticky značený chodník a bezpečne dôjsť na Podlesok, informovala HZS.