Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Výročie Nežnej si pripomenú aj bývalí a súčasní študenti VŠMU

Ilustračná snímka. Foto: Filmový kabinet - Fcaebook

Na podujatí premietnu pásmo dokumentárnych filmov s tematikou Nežnej revolúcie, ktoré nakrútili poslucháči Ateliéru dokumentárnej tvorby P. Fröhlich, S. Nôtová, P. Reiselová a K. Babjár.

Bratislava 13. novembra (TASR) - Neformálnu oslavu 30. výročia Nežnej revolúcie pripravili na Filmovej a televíznej fakulte Vysokej školy múzických umení (FTF VŠMU) v Bratislave. Podujatie "Nežná" sa uskutoční sa vo štvrtok 14. novembra od 18.00 h. Na udalosti Novembra '89 sa bude pozerať očami bývalých a súčasných študentov VŠMU. TASR o tom za organizátorov informoval Peter Gašparík PR manažér FTF VŠMU.

Na podujatí premietnu pásmo dokumentárnych filmov s tematikou Nežnej revolúcie, ktoré nakrútili poslucháči Ateliéru dokumentárnej tvorby Peter Fröhlich, Soňa Nôtová, Paula Reiselová a Kristián Babjár. Večer bude pokračovať diskusiou s bývalými študentmi VŠMU Zuzanou Mistríkovou, Antonom Šulíkom, Jurajom Johanidesom a ďalšími, ktorí sa aktívne zúčastnili revolúcie a dopomohli k významným spoločenským zmenám. Súčasťou podujatia bude výstava fotografií vo foyer fakulty.