Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Vo fiľakovskej knižnici ukážu zborník OZ Priatelia histórie Novohradu

Foto: TASR/Henrich Mišovič

Zborník bol vydaný s finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja.

Fiľakovo 21. januára (TASR) – Najnovší zborník občianskeho združenia (OZ) Priatelia histórie Novohradu predstaví čitateľom vo Fiľakove v okrese Lučenec jeho editor Mišo Šesták na besede v tamojšej mestskej knižnici. Podujatie sa uskutoční vo štvrtok 30. januára o 17.00 h.

V réžii OZ sa uskutočňujú rôzne aktivity, zamerané na mapovanie, zviditeľnenie a popularizáciu bohatej histórie Novohradu. Jedným z výsledkov činnosti združenia sú zborníky, v ktorých editor sústreďuje štúdie a príspevky odborníkov z oblasti histórie, archeológie, etnografie a iných tematických oblastí,“ uviedli organizátori.

Dodali, že prezentáciu bude sprevádzať prednáška Márie Adamovej s názvom Lučenec v plameňoch strachu a hrôzy, tematicky sa viažuca k jej knihe s rovnomenným názvom, ako aj prednáška Gábora Illésa o fiľakovských rómskych hudobníkoch a kapelách.

Zborník bol vydaný s finančnou podporou Banskobystrického samosprávneho kraja. Podľa organizátorov bude na podujatí, ako aj na ďalších besedách v regióne záujemcom distribuovaný bezplatne.