Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

V Žiline obvinili z kupliarstva 35-ročného muža a 24-ročnú ženu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Kriminalisti urobili v tomto týždni šesť domových prehliadok v Žiline a Martine. Kontrolovali aj ďalšie priestory a motorové vozidlá.

Žilina 17. februára (TASR) - Žilinskí kriminalisti obvinili z kupliarstva 35-ročného muža a 24-ročnú ženu. Tá mala navyše páchať aj drogovú trestnú činnosť. TASR o tom informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

Kriminalisti urobili v tomto týždni šesť domových prehliadok v Žiline a Martine. Kontrolovali aj ďalšie priestory a motorové vozidlá. Zadržali dvoch ľudí, zaistili finančnú hotovosť zhruba 38.000 eur aj drogy. "Predbežným expertíznym skúmaním zo zaistených kryštalických látok bolo zistené, že predstavujú najmenej 360 bežných jednotlivých dávok pervitínu," konkretizovala hovorkyňa.

Obvinení ľudia mali zjednávať a získavať na vykonávanie prostitúcie najmenej štyri ženy a vytvárať im podmienky na túto činnosť na rôznych miestach v Martine a Žiline. "Vyšetrovateľ spracoval podnet k návrhu na väzobné stíhanie obvinených," dodala Šefčíková.

Ďalšie okolnosti prípadu sú podľa polície predmetom vyšetrovania.