Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Handlovej osadili nové dopravné značenie

Ilustračné foto. Foto: TASR/Tomáš Halász

Mesto zmenu organizácie dopravy avizovalo už začiatkom októbra.

Handlová 15. novembra (TASR) - Samospráva Handlovej osadila nové dopravné značenie na vybraných úsekoch miestnych komunikácií v meste. Zmeny v organizácii dopravy na uliciach si vyžiadal zvyšujúci sa počet áut, snaha zvýšiť bezpečnosť cestnej premávky a upokojiť dopravu. Informovala o tom hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.

Mesto zmenu organizácie dopravy avizovalo už začiatkom októbra. "K pôvodne plánovanej zmene na uliciach Poštová, Dimitrovova a Partizánska pribudla aj ulica Morovnianska cesta, na ktorej sa organizácia dopravy síce nemení, nové značky však zvýšia bezpečnosť účastníkov cestnej premávky," uviedla Paulínyová.

Na Partizánskej ulici po novom podľa nej platí zákaz státia, z časti ulíc Poštová a Dimitrovova sú jednosmerné cesty. "Bezpečnosť na Morovnianskej ceste zvýši približne 30 nových dopravných značiek osadených, ako aj vo vyššie uvedených uliciach, podľa schváleného dopravného projektu," priblížila.

Na zmeny v organizácii dopravy budú istý čas v Handlovej preventívne upozorňovať príslušníci Mestskej polície Handlová, aby si ľudia na nové pravidlá zvykli. Potom už porušenie pravidiel cestnej premávky budú sankcionovať.