Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V centre Žiaru nad Hronom osadili nabíjaciu stanicu pre elektromobily

Na snímke pred Mestským úradom v Žiari nad Hronom pribudla v týchto dňoch nabíjacia stanica pre elektromobily. Žiarski mestskí policajti totiž budú už čoskoro na hliadkovanie využívať elektromobil. Nabíjaciu stanicu bude môcť využívať aj verejnosť. Žiar nad Hronom, 28. novembra 2018. Foto: TASR – Jana Vodnáková

Nové ekologické vozidlo zakúpi mesto vďaka dotácii vo výške 30.000 eur, ktorú na tento účel získalo z Environmentálneho fondu. Pre kúpu elektromobilu sa samospráva rozhodla z viacerých dôvodov.

Žiar nad Hronom 28. novembra (TASR) - Pred Mestským úradom v Žiari nad Hronom pribudla v týchto dňoch nabíjacia stanica pre elektromobily. Žiarski mestskí policajti totiž budú už čoskoro na hliadkovanie využívať elektromobil. Nabíjaciu stanicu bude môcť využívať aj verejnosť.

"Nabíjacia stanica bude mať dve samostatné nabíjacie vetvy 22 kilowattov. Jedna bude určená len pre mestskú políciu a tá druhá bude verejná. Verím, že nebude trvať dlho a v meste pribudne viac takýchto ekologických áut," informoval na sociálnej sieti primátor Peter Antal. Zakúpenie stanice mesto financovalo z vlastných zdrojov, stála 6000 eur.

Nové ekologické vozidlo zakúpi mesto vďaka dotácii vo výške 30.000 eur, ktorú na tento účel získalo z Environmentálneho fondu. Pre kúpu elektromobilu sa samospráva rozhodla z viacerých dôvodov. Jednak chce podporiť ekologické správanie aj na úrovni mesta, druhým dôvodom je fakt, že bežné automobily, ktoré mestská polícia využívala, bývali často poruchové.

"Autá, ktoré sme mali, sú poruchové aj z toho dôvodu, že pri hliadkovaní jazdia mestskí policajti väčšinou v nízkych otáčkach a v nižších rýchlostiach. Práve preto sa nám javí elektromobil ako ideálne auto," skonštatoval pred časom hovorca mesta Martin Baláž s tým, že do budúcnosti má mesto ambíciu zaobstarať pre mesto aj ďalšie elektromobily.