Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Urbanistická štúdia o brownfieldoch v Bratislave je rozpracovaná

Na archívnej snímke hovorca Bratislavy Peter Bubla. Foto: TASR - Pavol Zachar

Pre celé územie mesta sa tvorí návrhová fáza a analýza týchto území prioritne vo vlastníctve mesta, pre ktoré budú v budúcnosti vytypované štúdie pre spracovanie návrhu obnovy týchto území.

Bratislava 15. júna (TASR) – Urbanistická štúdia o tzv. brownfieldoch v Bratislave, nevyužívaných a zanedbaných územiach v intravilánoch miest, je v štádiu rozpracovanosti. V súčasnosti je skončená fáza analýz, pracuje sa na registračných listoch jednotlivých brownfieldov. TASR o tom informoval hovorca hlavného mesta Peter Bubla.

Pre celé územie mesta sa tvorí návrhová fáza a analýza týchto území prioritne vo vlastníctve mesta, pre ktoré budú v budúcnosti vytypované štúdie pre spracovanie návrhu obnovy týchto území. „Prerokovaná štúdia bude územnoplánovacím podkladom predovšetkým pre nový územný plán mesta. Zároveň bude podkladom pre podrobnejšie urbanistické štúdie pre určené konkrétne lokality," priblížil jej význam hovorca s tým, že mestské zastupiteľstvo môže vziať štúdiu na vedomie ako územnoplánovací podklad.

Po spracovaní a prerokovaní návrhovej časti urbanistickej štúdie môžu byť vytypované lokality, ktoré budú po overení podrobnejšími urbanistickými, prípadne urbanisticko-architektonickými štúdiami navrhnuté na zmeny a doplnky územného plánu, uzavrel Bubla.