Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Učiteľa Slovenska oznámia na galavečeri v divadle Aréna 3. októbra

Ilustračné foto. Foto: TASR/Tomáš Doboš

Do národného kola druhého ročníka ocenenia Učiteľ Slovenska sa mohli prihlásiť učitelia základných a stredných škôl, učitelia na čiastočný úväzok či školitelia v online kurzoch.

Zaježová 4. septembra (TASR) – Učitelia informatiky, matematiky a fyziky, ale tiež pedagógovia vzdelávajúci žiakov v dejepise či biológii, tvoria desiatku finalistov druhého ročníka národnej ceny Učiteľ Slovenska.

Ako pre TASR uviedol koordinátor národnej ceny František Cimerman, desiatku finalistov porota vybrala zo 70 pedagógov, ktorí organizátorom poslali svoje prihlášky. "Medzi finalistami je sedem žien a traja muži," uviedol pre TASR.

Aj keď porota vyberie víťaza už v Zaježovej, finalisti a verejnosť sa jeho meno dozvedia až 3. októbra na galavečeri v bratislavskom divadle Aréna. Víťaz sa zúčastní svetového finále tejto súťaže, ktoré bude v októbri v Dubaji. "Svojho naj učiteľa si v internetovom hlasovaní, ktoré bude spustené 11. septembra, vyberie aj verejnosť," doplnil Cimerman.

"Už pred finále sme posudzovali ukážkové hodiny finalistov. Tu v Zaježovej zisťujeme ich názory, ich pohľady na školstvo, na vzdelávanie, rozprávajú nám o svojich vyučovacích metódach. Mali tiež možnosť prejaviť sa v diskusii, odprezentovali nám svoj osobný príbeh," priblížil priebeh finále z pohľadu poroty Radoslav Plánička, programový manažér Komenského inštitútu, ktorý je organizátorom súťaže.

Do národného kola druhého ročníka ocenenia Učiteľ Slovenska sa mohli prihlásiť učitelia základných a stredných škôl, učitelia na čiastočný úväzok či školitelia v online kurzoch. Nominovať ich mohla tiež široká verejnosť.