Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Súťažná konferencia Junior Internet AMAVET 2024 pozná svojich víťazov

Na snímke porota a účastníci súťaže Junior internet, archívne foto. Foto: Teraz.sk

Súťažiaci prezentovali svoj projekt počas 3,5 minúty v kategóriách Web, App, Design, Text a Content.

Bratislava 15. apríla (TASR) - Súťažná konferencia Junior Internet AMAVET 2024 pre mladých nadšencov digitálnych technológií pozná svojich víťazov. Súťažilo sa v piatich kategóriách. Cenou bol aj trojdňový pobyt v Bruseli či stáž v renomovanej brandingovej agentúre. Pre motivovanie finalistov sa porota v 19. ročníku súťaže rozhodla niektoré ceny neudeliť. TASR o tom informoval Ján Nemec z AMAVET-u.

Súťažiaci prezentovali svoj projekt počas 3,5 minúty v kategóriách Web, App, Design, Text a Content. Víťaz súťažnej kategórie Text Patrik Bagin pôjde na trojdňový pobyt v Bruseli. Autor najlepšieho projektu v kategórii Design Samuel Mieč získal stáž v renomovanej brandingovej agentúre. Odovzdali aj ceny dekana Fakulty informatiky a informačných technológií (FIIT) Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave.

"Devätnásty ročník súťaže Junior Internet AMAVET opäť priniesol súťaž nových myšlienok, nápadov a projektov z rôznych oblastí informačných technológií. Priniesol priestor na zaujímavé diskusie, formálne i neformálne výmeny poznatkov a nadviazanie nových kontaktov medzi súťažiacimi,"
zhodnotil predseda Asociácie pre mládež, vedu a techniku (AMAVET) Marián Giba. Vyzdvihol vysokú odbornú úroveň prác aj napriek výraznejšiemu poklesu počtu projektov a účastníkov.

Konferencia sa konala 12. až 13. apríla na FIIT STU. Na finále súťažnej konferencie žiaci základných a stredných škôl z celého Slovenska prezentovali 43 projektov, ktoré postúpili do finále z pôvodného počtu 136 prihlásených prác.

Záštitu nad konferenciou prebrali dekan FIIT STU, vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku a prezident IT Asociácie Slovenska.