Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Stretnutie riaditeľov väzenských služieb V4 spestrí futbalový turnaj

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Podľa generálneho riaditeľa ZVJS Milana Ivana má však podujatie v prvom rade pracovný charakter.

Omšenie 5. júna (TASR) – Výmena skúseností a utužovanie vzájomných vzťahov je hlavným cieľom trojdňového (5. – 7. 6.) stretnutia generálnych riaditeľov väzenských služieb krajín V4 v Liečebno-rehabilitačnom stredisku Zboru väzenskej a justičnej stráže v Omšení v Trenčianskom okrese.

Ako informovala riaditeľka odboru podpory centrálneho riadenia a komunikácie Generálneho riaditeľstva Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Katarína Nováková, súčasťou stretnutia je futbalový turnaj reprezentácií väzenských služieb Slovenska, Českej republiky, Maďarska a Poľska.

Podľa generálneho riaditeľa ZVJS Milana Ivana má však podujatie v prvom rade pracovný charakter. Generálni riaditelia budú rokovať o aktuálnej situácii vo väzenských službách a spoločne absolvujú prehliadku Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Dubnici nad Váhom.

„Sme veľmi vďační za možnosť výmeny skúseností s väzenskými službami krajín V4, ktoré sú nám organizáciou a systémom fungovania najbližšie. Väzenstvo všetkých štyroch krajín prechádza výraznými zmenami a inšpirujeme sa navzájom,“ povedal Ivan.

Stretnutie generálnych riaditeľov väzenských služieb V4 je súčasťou osláv 50. výročia samostatného slovenského väzenstva. ZVJS organizuje počas tohto roka niekoľko domácich i medzinárodných podujatí.