Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Statický posudok po zrútení plošiny bude mať Prešov budúci týždeň

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

K zrúteniu bezbariérovej plošiny a zábradlia v areáli nákupného strediska na Švábskej ulici došlo vo štvrtok podvečer.

Prešov 24. januára (TASR) - Mesto Prešov bude mať budúci týždeň k dispozícii posudok v súvislosti so štvrtkovým (23.1.) zrútením bezbariérovej plošiny v areáli nákupného strediska na Švábskej ulici. Mestská polícia zabezpečila celé miesto, kde došlo k zrúteniu plošiny a zábradlia, tak, aby sa mohli chodci bezpečne pohybovať v ostatných častiach nákupného a zdravotného strediska. TASR o tom informovala tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.

Zrútená časť bude ešte dnes zdemontovaná a odvezená. Ďalšie potrebné úkony zabezpečí Správa a zimná údržba prešovských ciest, s.r.o. "Statik vykonal obhliadku technického stavu plošiny a na mieste vyhotovil fotodokumentáciu. Doručenie statického posudku mesto Prešov očakáva v priebehu budúceho týždňa. Až následne sa rozhodne o ďalšom postupe," uviedla Šitárová.

Prístup k zdravotníckym ambulanciám na prvom poschodí nákupného strediska je podľa jej slov zabezpečený po schodisku v severnej časti objektu. Celé schodisko skontroloval statik, ktorý nenašiel žiadne nedostatky, ktoré by bránili jeho užívaniu.

K zrúteniu bezbariérovej plošiny a zábradlia v areáli nákupného strediska na Švábskej ulici došlo vo štvrtok podvečer. Pri udalosti sa nikto nezranil.