Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Starostovia vyzývajú SAD a Banskobystrický kraj na riešenie sporu

Autobusy SAD Zvolen. Foto: TASR - Branislav Račko

Podľa informácií z BBSK by sa zástupcovia samosprávneho kraja a SAD Zvolen mali stretnúť v piatok o 13.00 h na spoločnom rokovaní.

Banská Bystrica 24. januára (TASR) - Výzvu všetkým zainteresovaným stranám, ktoré zabezpečujú prímestskú autobusovú dopravu v Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK), adresovali starostovia obcí Banskobystrického okresu. V reakcii na ohlásené zastavenie prevádzky prímestských liniek od soboty 25. januára vyzývajú strany sporu, aby neohrozovali základné potreby obyvateľov regiónu.

"Neberte nás ako rukojemníkov vo vašom spore o ekonomické a právne záujmy," píše sa v liste, ktorý starostovia zaslali TASR. Zároveň žiadajú o bezodkladné riešenie autobusovej dopravy vo verejnom záujme tak, aby neboli ohrozené bežné potreby pracujúcich občanov, žiakov a študentov všetkých škôl a dôchodcov.

Podľa informácií z BBSK by sa zástupcovia samosprávneho kraja a SAD Zvolen mali stretnúť v piatok o 13.00 h na spoločnom rokovaní. Po skončení rokovania budú v sídle BBSK o výsledku informovať média.