Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

SAD Zvolen stále nemá uhradené záväzky BBSK

Autobusy SAD Zvolen, archívna snímka. Foto: TASR - Branislav Račko

Na začiatku týždňa budeme vidieť, ako sa to celé rozbehne, potom vydáme k celému problému naše stanovisko, doplnil Polóny.

Zvolen 26. januára (TASR) - Slovenská autobusová doprava (SAD) Zvolen zatiaľ neeviduje na účte platby za záväzky Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), o ktorých samosprávny kraj tento týždeň deklaroval, že ich uhrádza. Rokovania s BBSK preto dopravca nevidí ako aktuálne. Pre TASR to uviedol predseda predstavenstva SAD Zvolen Adrián Polóny.

"Na rokovania sme mali najmenej rok, zrazu sa však všetko má vyriešiť za pár hodín," povedal Polóny pre TASR. Sám by najprv požadoval od predsedu BBSK ospravedlnenie pre všetkých zamestnancov SAD, ktorí v týchto dňoch robia všetko pre to, aby autobusy jazdili, a vyhotovujú zmluvy so samosprávami, regionálnymi združeniami miest a obcí Slovenska (ZMOS) a podnikmi. Tento stav podľa neho totiž zapríčinilo súčasné vedenie BBSK.

Ako Polóny tvrdí, dohody, ktoré majú zabezpečiť prímestskú dopravu v deviatich okresoch BBSK, so SAD podpísalo už Regionálne združenie miest a obcí Žiarsky región, ktoré zahŕňa napríklad aj mestá Žiar nad Hronom, Žarnovica a Banská Štiavnica, ako aj okres Brezno. Popoludní by sa mali pridať aj regionálne združenia ZMOS okresov Zvolen, Detva a Krupina a tiež okres Banská Bystrica.

"Na začiatku týždňa budeme vidieť, ako sa to celé rozbehne, potom vydáme k celému problému naše stanovisko," doplnil Polóny.

Prímestské spoje v časti kraja prestali premávať v sobotu (25. 1.). SAD Zvolen tak reagovala na rozhodnutie súdu o nelegitímnosti jedného z tzv. Kotlebových dodatkov, ktorý predlžoval zmluvu samosprávneho kraja so SAD o päť rokov.