Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

Počet respiračných ochorení sa v minulom týždni v okrese Zvolen znížil

Na snímke 2. kolo skríningového testovania na ochorenie COVID-19 v aule Obchodnej akadémie v Trnave v nedeľu 31. januára 2021. Foto: TASR Lukáš Grinaj

Celkovo lekári hlásili 699 akútnych respiračných ochorení.

Zvolen 23. apríla (TASR) - V okrese Zvolen sa v 16. týždni tohto roka znížil počet prípadov akútnych respiračných ochorení (ARO) o takmer deväť percent. Ochorenia hlásilo 57 percent lekárov pre deti a dorast a 60 percent lekárov pre dospelých. O epidemickej situácii informuje Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) vo Zvolene na svojej oficiálnej webstránke.

Celkovo lekári hlásili 699 akútnych respiračných ochorení. Z toho chrípke podobných ochorení bolo v 16. kalendárnom týždni 52. "Je to 7,4 percenta z počtu všetkých ARO," objasňuje RÚVZ. Priebeh ochorení u ľudí nebol komplikovaný. Najvyššiu chorobnosť na ARO hlásili lekári vo vekovej skupine detí do piatich rokov. Výchovno-vzdelávací proces neprerušili. V minulom kalendárnom týždni neevidujú vo Zvolenskom okrese prípad ochorenia COVID-19.

V okrese Detva sa v 16. týždni zvýšil počet prípadov akútnych respiračných ochorení o takmer 39 percent. Ochorenia hlásilo 40 percent lekárov pre deti a dorast a 33 percent lekárov pre dospelých. Celkovo hlásili 289 akútnych respiračných ochorení. Chrípke podobných ochorení bolo v uplynulom kalendárnom týždni 16. Podľa RÚVZ bol priebeh ochorení komplikovaný u 16 ľudí. Komplikovali ich zápaly dutín, pľúc a ucha. Najvyššiu chorobnosť na ARO hlásili lekári vo vekovej skupine detí do piatich rokov. Výchovno-vzdelávací proces v okrese neprerušili. Prípad ochorenia COVID-19 neevidovali.