Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

R. Dupkalu nahradil v prešovskom krajskom zastupiteľstve P. Cvengroš

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Dupkala dostal za prijímanie úplatku päťročný nepodmienečný trest odňatia slobody.

Prešov 15. apríla (TASR) - Novým poslancom Zastupiteľstva Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sa stal Peter Cvengroš. V krajskom zastupiteľstva nahradil Rudolfa Dupkalu, ktorý po tom, ako bol právoplatne odsúdený za zločin prijímania úplatku prišiel o mandát poslanca. Na pondelkovom zasadnutí zastupiteľstva Cvengroš slávnostne zložil sľub.

Dupkala dostal za prijímanie úplatku päťročný nepodmienečný trest odňatia slobody. Najvyšší súd (NS) SR 5. marca 2024 potvrdil skorší verdikt Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku. Rozhodnutia súdov sú právoplatné. Dupkala mal podľa obžaloby žiadať od investora tréningovej ľadovej plochy v apríli 2018 úplatok vo výške 20.000 eur. Dupkala na hlavnom pojednávaní ŠTS súdu pripustil, že ho investor dvakrát požiadal o pomoc. Odmieta, že by za to žiadal či prijal úplatok. Cíti sa byť nevinný.

Zmena na poste poslanca sa dotkla aj presunov v komisiách pri Zastupiteľstve PSK. Cvengroš doteraz pôsobil ako člen - neposlanec komisie zdravotníctva. Po novom sa stal členom komisie a nahradil v nej poslanca Jána Vooka. Za člena komisie - neposlanca zastupiteľstvo zvolilo Stanislava Kandrika. Poslanec Michal Repaský sa stal členom komisie sociálnych vecí a rodiny.