Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

Rekonštrukcia kúpaliska v Pezinku pokračuje podľa plánu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Súčasťou rekonštrukcie je aj časť technológií strojovne, ktorá sa zároveň zväčší o sklad.

Bratislava/Pezinok 29. marca (TASR) - Rekonštrukcia letného kúpaliska v Pezinku pokračuje podľa plánu, májový termín dokončenia sa nemení. Po štvrtkovom (28. 3.) kontrolnom dni na stavbe to skonštatovali zástupcovia samosprávy.

"V tomto roku rekonštruujeme približne dve tretiny areálu. V súčasnosti je už urobené veľké teleso plaveckého bazéna, ktoré bude vykurované na teplotu 26 stupňov Celzia tepelnými čerpadlami. Rekonštruujeme aj okolité trávnaté plochy a rovnako aj volejbalové ihrisko," pripomenul primátor mesta Roman Mács.

Súčasťou rekonštrukcie je aj časť technológií strojovne, ktorá sa zároveň zväčší o sklad. "Zrekonštruované a o nové sprchy doplnené budú tiež štyri brodiská k plaveckému bazénu. Spevnená plocha okolo bazéna bude mať novú veľkoformátovú zámkovú dlažbu s obrubníkmi," dodala vedúca referátu výstavby, realizácie a Štátneho fondu rozvoja bývania MSÚ Pezinok Monika Hletková.

Rekonštrukciu financuje Pezinok z vlastných zdrojov, investícia predstavuje 193.653 eur. Obnovu zvyšnej časti areálu plánuje mesto zrealizovať v priebehu roka 2025.