Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Regióny

Prešovskú EPERIU navštívilo 70-tisíc ľudí

Foto: J&T REAL ESTATE

Otvorenie prvého moderného nákupného centra EPERIA Shopping Mall v Prešove prilákalo počas prvých troch dní viac ako 70 000 návštevníkov.

Prešov 29. novembra (OTS) - Slávnostné otvorenie v piatok sprevádzala veľkolepá šou a pestrý sprievodný program. Prví zákazníci navštívili obchody svetoznámych značiek na ploche 22 000 m2 a mohli si vybrať aj z pestrej ponuky reštaurácií či oddychových zón. Centrum sa stalo novým regionálnym zamestnávateľom, celkovo vytvorilo približne 700 nových pracovných miest.

EPERIA Shopping Mall – nová módna adresa v Prešove
Prešov má ako posledné krajské mesto na Slovensku od minulého týždňa svoje prvé moderné nákupné centrum. Jeho výstavbu začal developer J&T REAL ESTATE v júni minulého roka a odovzdal ho do prevádzky podľa avizovaného plánu. „EPERIA bola a je pre nás jednoznačne výzvou. Je to náš najnovší projekt v retailovom segmente takéhoto rozsahu. Verím, že sa nám podarilo namixovať dobrú kombináciu obchodov, reštaurácií a služieb tak, aby sme uspokojili takmer 100-tisícový Prešov a jeho okolie. Snažili sme sa čo najlepšie spoznať celý región, jeho možnosti a potreby. Prešov dostáva v EPERII koncept, ktorý doteraz nemalo. Verím, že EPERIU si obľúbia nielen všetci Prešovčania a Prešovčatá,“ opisuje projekt výkonný riaditeľ J&T REAL ESTATE Pavel Pelikán. Veľký záujem návštevníkov prekročil očakávania majiteľov. Podľa Vladimíra Salkoviča, predsedu predstavenstva VSV Consulting, a.s., ktorého 100% akcionárom je realitný fond NÁŠ PRVÝ REALITNÝ o.p.f. – PRVÁ PENZIJNÁ SPRÁVCOVSKÁ SPOLOČNOSŤ POŠTOVEJ BANKY, správ. spol., a.s., bolo rozhodnutie investovať do EPERIE strategickým zámerom. „Spoločnosť J&T REAL ESTATE patrí medzi lídrov v oblasti developmentu na Slovensku a vďaka rozsahu a kvalite realizovaných projektov si vybudovala pevnú pozíciu v konkurencii najvýznamnejších developerov. To sú hlavné dôvody, prečo sme sa rozhodli pre spoluprácu.“ Obchodné centrum je tak ďalším projektom, ktorý podľa Vladimíra Salkoviča prispeje k perspektíve dlhodobej výkonnosti podielového fondu. „Otvorenie EPERIE bude mať pozitívny dopad na samotné mesto ako aj región, a to nielen na zamestnanosť a zvýšenie kúpyschopnosti, ale aj zvýšenou a bohatšou ponukou kvalitnej gastronómie a zábavy,“ pokračuje Salkovič.

Moderné a vyvážené zloženie značiek
Pre výstavbu centra bola zvolená lokalita v osvedčenej maloobchodnej zóne, na Ul. Armádneho generála L. Svobodu, v bezprostrednej blízkosti sídliska Sekčov, ktoré je v súčasnosti najväčším v meste. Poloha centra zabezpečí obslužnosť širokej spádovej oblasti pokrývajúcej severovýchod Slovenska, ktorá predstavuje dovedna až 330-tisíc ľudí. Z hľadiska celkového množstva nákupných plôch a kvality mixu nájomcov má projekt všetky predpoklady na to, aby v spádovej oblasti dominoval.

Pri porovnaní nájomcov EPERIE s ďalšími regionálnymi nákupnými centrami, podľa štúdie CBRE Shopping Centre Index, ktorá každoročne porovnáva parametre nákupných centier na Slovensku, poskytuje EPERIA Shopping Mall moderné a vyvážené zloženie značiek. Dominuje im móda s vyše 58 % celkovej plochy (bez supermarketu), z čoho viac ako polovicu (55 %) tvoria veľkí módni nájomcovia, 28 % módnej plochy predstavujú menšie butiky, 15 % tvorí obuv a zvyšok doplnky.
EPERIA Shopping Mall poskytuje moderné a vyvážené zloženie značiek
Foto: J&T REAL ESTATE


Z hľadiska celkového podielu na ploche majú druhý najvyšší podiel na prenájme (11,8 %) špecializované obchody ako sú hračky, šport alebo predajne kníh a vyše 10-percentný podiel majú gastronomické prevádzky a kaviarne.

EPERIA SHOPPING MALL
Dvojpodlažné moderné regionálne nákupné centrum s celkovou prenajímateľnou plochou 22 000 m2 postavil developer J&T REAL ESTATE už v existujúcej obchodnej zóne na prešovskom sídlisku Sekčov. Stavba bude mať dosiaľ ako jediná v meste medzinárodné hodnotenie ekologických stavieb - certifikát BREEAM. Nadčasová a moderná architektúra nákupného centra pochádza z dielne architektonického tímu DKLN. Výstavba EPERIE s celkovou investíciou 50 mil. eur. začala minulý rok v júni a svoje brány otvorila nová módna adresa prvým návštevníkom už teraz v novembri. EPERIA do Prešova prináša stovku obchodov, renomované módne značky a široké portfólium zákazníckych služieb. Zákazníci tam nájdu obchody ako napríklad H&M, C&A, Lindex, New Yorker, A3 sport, Pandora, Bepon, Bubbleology, Tchibo, 101 Drogerie, Yves Rocher, Exi Sport či CCC. Nechýba nový koncept potravín Fresh Supermarket, food court, nový kulinársky a reštauračný zámer. Svoje miesto tu majú kaviarne a rôzne gastro prevádzky, medzi inými Café Dias, kubánsky bar La Cubanita, Sedliacky dvor alebo úplne nový reštauračný koncept Šariš.

Návštevníci môžu využívať tiež užitočné služby pošty, mobilných operátorov a troch bánk. Dominantu EPERIE tvorí centrálne námestie otvorené cez dve podlažia, ktoré poskytuje priestor pre príležitostné kultúrne a verejné podujatia, aktivity pre deti a veľa iných atrakcií na načerpanie dobrej nálady, inšpirácie a strávenie príjemných chvíľ s rodinou. Zákazníkom je tiež k dispozícii vnútorné parkovisko s kapacitou 199 miest a vonkajšie s 369 miestami. EPERIA myslí aj na cyklistov a vyznávačov moderného mestského životného štýlu a je bezbariérová. Bezplatná wifi je samozrejmosťou. Otváracie hodiny každý deň od 9:00 do 21:00 h.