Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Pracovníci banky zachránili úspory 85-ročnej žene

Ilustračná snímka. Foto: Andrej Galica

Pracovníci banky žene nedovolili vybrať peniaze skôr, ako zavolá svojmu synovi alebo vnukovi.

Topoľčany 6. decembra (TASR) – Pracovníci banky zachránili 85-ročnej žene životné úspory. O tie ju chcel pripraviť údajný vnuk, ktorý žene zavolal na pevnú linku a žiadal ju o pomoc. Žena po doporučení pracovníkov banky si telefonicky overila, že pravý vnuk jej nevolal a peniaze nepotrebuje. Informovala o tom polícia.

„Údajný vnuk tvrdil, že je u notára a ak nevyplatí 10.000 eur, prepadne mu poistka vo výške 18.000 eur. Žena preto odišla do banky, kde svoj príbeh rozpovedala pracovníkom banky,“ dodala polícia.

Pracovníci banky žene nedovolili vybrať peniaze skôr, ako zavolá svojmu synovi alebo vnukovi. „Pani tak zistila, že skutočný vnuk jej nevolal a žiadne peniaze nepotrebuje,“ potvrdila polícia.

Do prípadu bola po oznámení zainteresovaná aj topoľčianska polícia. Žena vyrobila fiktívny balíček a skontaktovala sa s osobou, ktorá mala pre peniaze prísť. Policajti tak na mieste zadržali podozrivého 41-ročného muža. Prípad vyšetrujú ako zločin podvodu v štádiu pokusu a vykonávajú ďalšie potrebné procesné úkony.