Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Hasiči naďalej pokračujú v likvidačných prácach požiaru na Záhorí

Na snímke požiar vo výrobnej hale a na skládke odpadu v katastri obce Zohor, okres Malacky 25. apríla 2019. Foto: TASR - Vladimír Benko/MV

Na troch zásahových úsekoch sa hasičom podarilo požiar zlikvidovať, avšak naďalej na nich vykonávajú monitoring a rozhrabávajú a dohášajú skryté ohniská.

Bratislava 26. apríla (TASR) - Takmer 60 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s 29 kusmi techniky stále zasahuje v katastri obce Zohor v okrese Malacky, kde vo štvrtok (25. 4.) krátko pred 14.00 h vypukol rozsiahly požiar dvoch hál a ich okolia. TASR o tom informovala Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

Požiarisko je z dôvodu veľkého rozsahu rozdelené na štyri zásahové úseky. "Na troch zásahových úsekoch sa hasičom podarilo požiar zlikvidovať, avšak naďalej na nich vykonávajú monitoring a rozhrabávajú a dohášajú skryté ohniská. Požiar na štvrtom zásahovom úseku sa hasičom podarilo dostať pod kontrolu, naďalej pracujú na jeho likvidácii," priblížila Križanová.

V piatok na mieste zásahu zasahovali profesionálni hasiči zo staníc v Bratislave, Senci, Malackách, Pezinku, Nitre, zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách a v Žiline a dobrovoľní hasiči zo štyroch dobrovoľných hasičských zborov obcí Zohor, Stupava, Pernek a Prievaly.