Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Polícia zistila počas bezpečnostnej akcie na železnici 23 priestupkov

Policajná snímka z akcie na železniciach. Foto: FB Polícia SR - Žilinský kraj

Počas 24-hodinovej akcie, ktorá bola uplynulý týždeň, policajti skontrolovali 22 vlakov osobnej prepravy, 12 železničných staníc, 21 úschovných skriniek a 56 osôb.

Žilina 15. apríla (TASR) - Policajti zistili počas akcie Týždeň prevencie na železnici na území Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) 23 priestupkov. Týkali sa úseku dráh a nedodržania pravidiel cestnej premávky. TASR o tom v pondelok informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Počas 24-hodinovej akcie, ktorá bola uplynulý týždeň, policajti skontrolovali 22 vlakov osobnej prepravy, 12 železničných staníc, 21 úschovných skriniek a 56 osôb. "Šesť osôb prechádzalo cez koľaje na miestach, kde je to zakázané. Apelujeme preto na chodcov, aby dbali na zvýšenú opatrnosť a neriskovali svoje životy pri snahe skrátiť si cestu cez koľaje," uviedla Kremeňová.

Policajti podľa nej zistili 23 priestupkov, z toho osem bolo na úseku dráh a 15 v súvislosti s nedodržaním pravidiel cestnej premávky.

Týždeň prevencie na železnici organizuje Európska asociácia železničných polícií - RAILPOL. "Akcia je zameraná na preventívne pôsobenie v oblasti bezpečnosti železničnej dopravy, zisťovanie protiprávneho konania cestujúcich, zamestnancov železničných spoločností a iných osôb vo vlakoch osobnej prepravy, v priestoroch železničných staníc a ich blízkom okolí," pripomenula Kremeňová.

Cieľom tejto akcie je podľa nej predchádzať i krádežiam vo vlaku, odhaľovanie nelegálnej migrácie, pátranie po osobách, veciach a odhaľovanie trestnej činnosti páchanej na úseku nedovoleného prechovávania omamných a psychotropných látok.

"Polícia bude aj naďalej dohliadať na bezpečnosť verejnosti vo vlakoch a na železničných staniciach," dodala policajná hovorkyňa.