Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Partizánski policajti odhalili dvoch vodičov pod vplyvom drog

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Obaja vodiči jazdou pod vplyvom omamných a psychotropných látok ohrozovali nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky.

Partizánske 27. januára (TASR) - Policajti z Partizánskeho odhalili počas uplynulého víkendu dvoch vodičov, ktorí jazdili pod vplyvom omamných a psychotropných látok. Po výsledkoch lekárskeho vyšetrenia ich neminie postih, informovala v pondelok trenčianska krajská polícia na svojej stránke na sociálnej sieti.

"U vodičov boli dychové skúšky na zistenie požitia alkoholu negatívne, ale javili známky požitia omamných látok. Podozrenie policajtov sa potvrdilo," uviedli policajti.

Orientačné skríningové vyšetrenie podľa nich potvrdilo prítomnosť omamných látok. "Z testov je zrejmé, že 39-ročný Marek viedol vozidlo pod vplyvom amfetamínu a metamfetamínu a 32-ročný Roman pod vplyvom amfetamínu, metamfetamínu, benzodiazepínu a canabisu," doplnili.

Obaja vodiči jazdou pod vplyvom omamných a psychotropných látok ohrozovali nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky. "Na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou sme zaslali žiadosť, aby z biologického materiálu spracoval výsledky toxikologicko-chemickej analýzy na stanovenie koncentrácie omamných látok. Podľa výsledkov lekárskeho vyšetrenia budeme postupovať v trestnom alebo priestupkovom konaní. Oboch vodičov tak za túto jazdu neminie postih," dodali policajti.