Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Neznáma žena sa vydávala za pracovníčku mesta, sľubovala nájomný byt

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Neznáma žena sa s poškodenou dohodla na zálohe 300 eur s tým, že po výbere pôjdu zobrať na mestský úrad zmluvy o nájme a kľúče od bytu.

Topoľčany 15. apríla (TASR) - Topoľčianska polícia eviduje prípad podvodu, keď sa neznáma žena vydávala za zamestnankyňu Mestského úradu v Topoľčanoch. Poškodenú kontaktovala telefonicky zo súkromného čísla. Oznámila jej, že zasadala komisia a bol jej pridelený dvojizbový byt v meste. Následne žiadala zloženie zálohy za byt, informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Nitre.

Neznáma žena sa s poškodenou dohodla na zálohe 300 eur s tým, že po výbere pôjdu zobrať na mestský úrad zmluvy o nájme a kľúče od bytu. Po jeho obhliadke mala byť záloha vrátená. Podvodníčka následne žiadala od poškodenej vygenerované kódy z internetbankingu na výber uvedenej finančnej hotovosti z bankomatu, na základe ktorých boli neznámym páchateľom uskutočnené výbery.

Telefonátu neznámej ženy predchádzal telefonát neznámeho muža, ktorý reagoval na inzerát poškodenej zverejnený na internetovej stránke. Poškodená hľadala v meste Topoľčany byt na prenájom. Poškodená v rámci rozhovoru uviedla, že má podanú žiadosť o pridelenie nájomného bytu na mestskom úrade v Topoľčanoch.

Na podvodníčku vydávajúcu sa za pracovníčku mesta upozorňovala aj radnica. "Dôrazne upozorňujeme občanov, že zamestnanci úradu pri kontakte s občanmi nepoužívajú utajené čísla. Všetky náležitosti sa riešia pri podpise zmluvy pri osobnej návšteve úradu," upozornil magistrát.