Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

OPITÍ päťdesiatnici ZA VOLANTOM: Ona nedala prednosť autobusu, on autu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Žena pri vchádzaní na hlavnú cestu na sídlisku Juh v Trenčíne nerešpektovala dopravné značenie a vošla do jazdnej dráhy autobusu. Zrážka

Trenčín 6. augusta (TASR) – Obvineniu z prečinu ohrozovania pod vplyvom návykovej látky čelí 50-ročná žena z Trenčína. Za volantom automobilu pod vplyvom alkoholu narazila do autobusu.

Ako informovala Elena Antalová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne, žena pri vchádzaní na hlavnú cestu na sídlisku Juh v Trenčíne nerešpektovala dopravné značenie a vošla do jazdnej dráhy autobusu. Zrážka si nevyžiadala žiadne zranenie, škody odhadli na 2500 eur.

„Obaja vodiči boli podrobení dychovej skúške. U vodiča autobusu bola dychová skúška negatívna, vodičke namerali v dychu 1,38 promile alkoholu. Policajti jej okamžite zadržali vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu,“ uviedla Antalová.

Vodič malotraktora spôsobil nehodu, v dychu mal 2,15 promile alkoholu


Alkohol asistoval pri dopravnej nehode, ktorá sa stala v obci Ladce v Ilavskom okrese. Spôsobil ju podnapitý vodič malotraktora.

Ako o tom informovala Elena Antalová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne, 50-ročný muž z Ladiec jazdil s malotraktorom s prívesom po ceste I/61. Pri odbočovaní z hlavnej cesty nedal prednosť osobnému vozidlu Škoda Felicia. Došlo k zrážke, pri ktorej sa od malotraktora odpojil príves.

„Pri dopravnej nehode sa ľahko zranil vodič malotraktora. Vodič osobného vozidla a jeho spolujazdkyňa neutrpeli žiadne zranenia. Škoda bola predbežne vyčíslená na asi 1600 eur. Skúška na alkohol bola v prípade vodiča osobného vozidla negatívna, vodičovi malotraktora namerali v dychu 2,15 promile alkoholu,“ priblížila Antalová.