Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Na poriadok v Sabinove bude dohliadať občianska poriadková služba

Ilustračné foto. Foto: TASR - KR PZ v Prešove

Oprávnené náklady na projekt sú podľa prednostu Mestského úradu v Sabinove Martina Judičáka viac ako 294.000 eur pri päťpercentnom spolufinancovaní, čo zahŕňa sumu takmer 15.000 eur zo strany mesta.

Sabinov 31. marca (TASR) – Mestu Sabinov sa podarilo uspieť s projektom miestnej občianskej poriadkovej služby.

Oprávnené náklady na projekt sú podľa prednostu Mestského úradu v Sabinove Martina Judičáka viac ako 294.000 eur pri päťpercentnom spolufinancovaní, čo zahŕňa sumu takmer 15.000 eur zo strany mesta. Peniaze získali od Ministerstva vnútra Slovenskej republiky ako sprostredkovateľského orgánu pre časť Operačného programu Ľudské zdroje (OP ĽZ).

"V meste bude vytvorená a prevádzkovaná miestna občianska poriadková služba na obdobie 24 mesiacov s tým, že začiatok predpokladáme v máji tohto roka. Vo výkone bude 12 zamestnancov. Jej úlohou bude dohliadať na poriadok v meste a byť súčinní mestskej polícii," uviedol pre TASR Judičák.

V rámci prvej etapy projektu Elektromobilita v meste Sabinov sa radnici podarilo získať pre Mestskú políciu elektromobil.

"Ide o projekt realizovaný prostredníctvom dotácie z Environmentálneho fondu, ktorá bola vo výške 30.000 eur. Spolufinancovanie mesta predstavuje 4995 eur. Po vykonaní administratívnych úkonov a po jeho označení bude v najbližších dňoch pripravený, aby slúžil Mestskej polícii," dodal Judičák.