Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Myjava zrealizovala dotazníkový prieskum statickej dopravy

Erb mesta Myjava Foto: Heraldický register

Získanými informáciami sa budú zaoberať poslanci mestského zastupiteľstva na svojom najbližšom zasadnutí 6. februára.

Myjava 22. januára (TASR) – Mesto Myjava dokončilo dotazníkový prieskum zameraný na parkovaciu politiku v meste, do ktorého sa zapojilo 556 respondentov. Informuje o tom na sociálnej sieti.

Z dotazníka vyplýva, že dve tretiny odpovedajúcich, čo predstavuje 364 respondentov, má pravidelne problém s parkovaním v blízkosti svojho bydliska a majú záujem, aby mesto tento problém riešilo. Naopak, 192 ľudí odpovedalo, že takýto problém nemá.

"Až 340 respondentov nesúhlasí so zavedením spoplatnenej rezidenčnej karty na neobmedzené parkovanie v celom meste. Na druhej strane, 216 respondentov je za zavedenie takejto karty," informuje mesto.

Za rozširovanie parkovacích miest na úkor zelene je 261 respondentov, nesúhlas s takýmto postupom prejavilo 295 ľudí, čo predstavuje 53,1 percenta odpovedí. "Čo sa týka lokalít s problematickým parkovaním, v odpovediach dominovali najmä Námestie M. R. Štefánika a sídlisko Vŕšok," doplnilo informáciu mesto.

Získanými informáciami sa budú zaoberať poslanci mestského zastupiteľstva na svojom najbližšom zasadnutí 6. februára, kde je návrh možnosti riešenia parkovacej politiky v meste jedným z bodov programu.