Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Mesto Senica vypísalo výberové konanie na náčelníka mestskej polície

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Do doby vymenovania nového náčelníka bol dočasne poverený výkonom funkcie doterajší zástupca náčelníka Stanislav Macák.

Senica 17. januára (TASR) – Mesto Senica vyhlásilo výberové konanie na náčelníka mestskej polície (MsP). Konanie vyhlásilo na základe uznesenia mestského zastupiteľstva (MsZ), informuje o tom webová stránka mesta.

Na novembrovom zasadnutí o tom rozhodli poslanci mestského zastupiteľstva. Tí odvolali doterajšieho náčelníka Rastislava Janáka, ktorý vo svojej funkcii pôsobil od roku 1994. "Návrh som podal na základe diskusií, ktoré už niekoľko mesiacov prebiehali najmä na mestskej rade, ale aj medzi poslancami. Stotožnil som sa s návrhmi poslancov a dal som možnosť o tom rozhodnúť, keďže poslanci môžu odvolať náčelníka MsP iba na návrh primátora," uviedol pre TASR v novembri primátor Martin Džačovský. Poslanci náčelníka odvolali 20 hlasmi z 22 prítomných poslancov.

Podľa zverejnených podkladov je predpokladaná základná tarifná mzda nového náčelníka v rozpätí 757,50 až 1064,50 eura v závislosti od rokov uznanej praxe. "K základnému platu je možné 15-percentné zvýšenie tarifného platu a možnosť získania príplatku až do výšky 100 percent, príplatok za riadenie a ďalšie bonusy v súlade s kolektívnou zmluvou," uvádza sa vo výzve mesta.

Do doby vymenovania nového náčelníka bol dočasne poverený výkonom funkcie doterajší zástupca náčelníka Stanislav Macák. Záujemcovia môžu svoje žiadosti podávať do 14. februára a predpokladaný nástup nového náčelníka mestskej polície je predpokladaný na 4. mája.