Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Samospráva Lučenca plánuje rozšíriť kamerový systém o 13 kamier

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Martin Palkovič

Celkový rozpočet projektu je viac ako 31.100 eur, z toho spolufinancovanie samosprávy vychádza zhruba na 6200 eur.

Lučenec 25. marca (TASR) – Rozšírenie mestského kamerového systému o 13 otočných kamier je jedným z aktuálnych zámerov samosprávy Lučenca, ktorým chce zvýšiť bezpečnosť v meste. S týmto cieľom sa uchádza o dotáciu od Rady vlády SR pre prevenciu kriminality. Celkový rozpočet projektu je viac ako 31.100 eur, z toho spolufinancovanie samosprávy vychádza zhruba na 6200 eur.

„Bezpečnosť mesta je pre nás priorita. Vieme, že aj tento systém zabezpečovania bezpečnosti je pre nás veľmi dôležitý a výsledok je to, že máme okolo 30 kamier, a žiadame peniaze na rozšírenie o ďalších 13,“ uviedla primátorka Alexandra Pivková. Samospráva podľa jej slov mieni niektoré staré kamery aj vymeniť.

Podľa dôvodovej správy, ktorú v tejto súvislosti dostali mestskí poslanci, má umiestnenie kamier aj preventívny charakter. „Občania sú informovaní o ich zavedení, čím sa cítia v meste bezpečnejšie a potenciálni páchatelia v týchto miestach svoju činnosť nepáchajú, keďže vedia, že sú sledovaní kamerami,“ uvádza mesto.

Ako dodáva v správe, nové kamery by mali okrem iného pribudnúť na Ulici osloboditeľov, Cintorínskej, Hurbanovej, Zlatej uličke, ale aj v mestskom parku či na sídliskách Rúbanisko II a III. Lučenecký kamerový systém v súčasnosti pozostáva z 31 kamier. Funguje od roku 2005 a monitoruje predovšetkým centrum mesta a sídliská.