Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

L. Hrádok má najtransparentnejšiu internetovú stránku v kraji

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Liptovskohrádocká mestská internetová stránka je podľa výsledkov najtransparentnejšou spomedzi 308 hodnotených stránok miest a obcí v kraji.

Liptovský Hrádok 18. novembra (TASR) – Najtransparentnejšiu webovú stránku v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) má mesto Liptovský Hrádok. Vyplýva to z výsledkov projektu Otvorené mestá a obce – mapa transparentnosti ŽSK, ktorý od júna 2018 do novembra 2019 realizovalo občianske združenie Pro Senium et Cultura.

Liptovskohrádocká mestská internetová stránka je podľa výsledkov najtransparentnejšou spomedzi 308 hodnotených stránok miest a obcí v kraji. "Skúmali a hodnotili sme informácie, ktoré by samosprávy mali mať na svojich weboch podľa Zákona o slobode informácií. Cielený bol na údaje, ktoré nemusia byť nutne zverejnené, ale ich zverejnením samospráva deklaruje otvorenosť svojich procesov a v neposlednom rade aj zodpovednosť a dôveru voči svojim občanom. Taktiež sa hodnotila užívateľská stránka webových sídiel," uviedli autori projektu.

Účelom prieskumu bolo sledovať aj proaktívne a zaujímavé počiny informovanosti a otvorenosti samospráv, dobré nápady a myšlienky. Projekt je podporený z Európskeho sociálneho fondu v rámci Operačného programu Efektívna verejná správa.

Informáciu zverejnila liptovskohrádocká mestská samospráva na oficiálnej webovej stránke.