Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Bojnický zámok vlani navštívilo viac ako 170.000 ľudí

Pohľad na Bojnický zámok. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Bojnické múzeum vlani pripravilo i viacero výstav či odborných podujatí.

Bojnice 28. januára (TASR) - Bránami a komnatami Slovenského národného múzea (SNM) - Múzea Bojnice vlani prešlo 171.840 ľudí. Absolvovali tam prehliadku expozície Bojnického zámku, navštívili tiež jedno z tematických podujatí, ktoré múzeum pravidelne pripravuje. TASR o tom informovala kultúrno-propagačná manažérka múzea Petra Gordíková.

"SNM - Múzeum Bojnice vlani sprístupnilo nové galerijné expozície, návštevníci tak môžu absolvovať dva druhy denných prehliadok. Zámocký okruh ich prevedie po miestnostiach Bojnického zámku, galerijný im predstaví zaujímavé umelecké zbierky," spomenula Gordíková.

Ponuku prehliadok s výkladom opätovne vlani doplnili i tradičné inscenované podujatia. Zamilovaným patril zámok vo februári, v máji nadviazal na Medzinárodný festival duchov a strašidiel Festival zámockých príbehov. Najmä deti sa zase tešili z tematických prehliadok na Medzinárodný deň detí a podujatia Rozprávkový zámok. Minuloročný november patril Svetlonosovi na zámku a záver roka tradične Svätému Mikulášovi a Vianociam na zámku.

Bojnické múzeum vlani pripravilo i viacero výstav či odborných podujatí. V kaplnke vystavili kópiu Turínskeho plátna či kópie Bojnického oltára, v ďalších expozičných priestoroch predviedli svoje diela študenti Ateliéru slobodnej kreativity 3D. Rod Pálfiovcov zase predstavila medzinárodná vedecká konferencia.